Friday, December 19, 2008

Flight Over Iran




During winter, Iran looks very beautiful with the snow covering most of the mountains especially at the Northern side. These pictures I took during my flight to Frankfurt few days ago.
Taken from 40000 feet, and this area is about 15000 above sea level. Nearest airport to this area is Tabriz, about 600 km North of Tehran.

Thursday, December 4, 2008

Lesen Terbang !!



Begini la bentuknya lesen terbang, maksud saya lesen penerbangan. Yang warna hijau berbentuk buku hutang 555 tu ada lah yang di keluarkan olih Departmentof Civil Aviation ( DCA ) Malaysia dan yang macam kad credit itu yang dikeluarkan olih DGCA UAE.

Dalam buku hijau itu ada lah muka surat yang tertentu tentang tahap kesihatan , tarikh luput skill test yang kena buat sekali dalam enam bulan,lesen penggunaan radio , Instument Rating dan lain lain lagi. Untuk UAE, ada credit card lain untuk medical check up certificate dan SEP.
Tanpa benda ni, atau pun sekiranya lesen sudah mati, tidak dibenarkan memandu pesawat.

Merdeka!!!






UAE celebrating their National Day on the 2 Dec. Very grand celebration , I saw a few light planes towing big UAE flag all over Abu Dhabi. At night after Isyak prayer, firework brightened the sky .











Sunday, November 23, 2008

TORONTO




After almost 14 hours in the plane, we touched down at cold -6 deg Toronto Airport. The only black we could see is the runway, the rest covered with snow. The flight including almost 3 hrs over the Atlantic. The flight back to Abu Dhabi shorter by 2 hours, riding on the jet stream average of 110 knots.





























Sunday, November 9, 2008

Masjid Sheikh Zayed di Abu Dhabi


















Hari Jumaat 7 Nov berkesempatan solat di Masjid terbesar di UAE ini. About 20 minutes from my house. The interior is very beautiful, combination of ancient and modern decor.

















Wednesday, November 5, 2008

Check Six !!!


I was doing London flight yesterday. For the first time flying over Iraq. Cant see much, night time over Baghdad. At the moment only 4 engines planes are allowed to overfly Iraq .This is to avoid emergency aircraft from landing in Iraq. In the event of in flight diversion, have to fly to Kuwait, Iran or Turkey...
ATC, sound like American military controller.
ORBI is Baghdad International Airport.

Sunday, November 2, 2008

AIRBUS 340-600

This is the type of aircraft that I am flying most of the time now. Look at the dimension, its very long indeed. A camera fitted at the top of vertical stabilizer looking downward so that I can see the aircraft's body especially the main wheels perspective to the taxiways. Another one is fitted under the belly to show the nose wheel. This feature TACS (Taxi aids camera system) really help during ground maneuvering.






The Primary Flight Display (PFD). This is where my eyes glued on to during final approach to land.

Speed 155 knots, altitude 270 feet above ground level and about 1 nm to the runway. Notice the big yellow V ? It is the pitch limit for landing. If the pitch more than 10 deg up, aural warning PITCH PITCH will be sounded and if maintained, the tail will strike the ground by virtue of the long fuselage. Scary huh ?? Not really, as long as the approach is stabilized with the correct slope, speed and rate of descend, pitch angle of 5 deg up just nice for the greasily landing.

Wednesday, October 29, 2008

Gidday Mate!!! Sydney







Sydney , birds eyes view. Beautiful city, clear sky always...



Nasib baik ada sorang Minah Salleh tolong snap kat depan Opera House ni.







Wednesday, October 22, 2008

Dubai, other than buildings....








Satu hari tu boring sangat tak tau nak buat apa, gi la jalan2 kat Dubai. Pastu teringin nak naik bot penambang cross Dubai Creek to Bur Dubai. Kena bayar tambang 1 dirham. Bot dia tak ada dinding atau pagar, ada tempat duduk jer kat tengah tengah, life vest pun tak pakai. Kalau agak2 tak berani kena ikut jalanraya, pusing jauh sikit.
BTW these photo taken using Samsung SGHi900 OMNIA.

Wednesday, October 15, 2008

New York ! New York...!

JFK, Kennedy International airport ,New York. Macam kampong jer, KLIA lagi cantik dan canggih.

My recent trip to New York City... So tired to wander around the city after over 14 hours flight. Pay USD 19 to be on top of the Empire State Building and see the whole city from up there.
Actress Susan Sarandon was on my flight back from JFK to AUH.

Saturday, September 6, 2008

Syeikh Zayed Mosque




Alhamdulillah malam tadi, 7 Ramadhan sempat bertawarikh di masjid yang ke 3 terbesar di dunia, Masjid Sheikh Zayed, Abu Dhabi. Masjid ini belum lagi dubuka dengan resminya kerana masih lagi didalam pembinaan. Gambar saya berdiri itu adalam pemandangan didalam masjid yang berkonsepkan open air di tengah. Yang disebelah kiri pula pemandangan didalam masjid bahagian depan tempat mimbar dan imam. Ditengah tengah tempat saya berdiri akan di bentang permaidani yang besar bernilai 2 juta yang di tempah dari Iran.


Ha ha ha, I like this joke !!

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu1 ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu2 yang kehairanan ni pun bertanya,
Apsal kau ni asyik menggigil je?
Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais sejuk!! Jawab Hantu1 sambil menggigil lagi.
Ooo..kesian aku dulu mati sebab heart attack. Kata Hantu2 ramah.
Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang. Balas Hantu 1.
Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya jawab Hantu2 sayu.
Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..
Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.
So, ko dapatla tangkap diorang? tanya Hantu1 penuh minat.
Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die tak mo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sumetempat aku cari..kat dapur,bilik, ruang tamu,kat stor ma kat luar umahaku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak kata Hantu2 mengakhiri ceritanya dengan kesedihan:(
Hantu1 terdiam mendengarkan cerita Hantu 2. Selepas beberapa ketika, Hantu1 berkata,
Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.

Wednesday, September 3, 2008

The Longest Bus


In my new office, the first flight on Airbus 340-600. Basically not much different with A330, 4 Roll Royce engines, the aircraft length is 75.3 m, have to use cameras to manoeuvre on the ground. I was doing AUH to LHR on the 30 Aug 08. Celebrate MERDEKA in London.

Monday, August 18, 2008

Muscat


There is no aerobridge at Muscat Airport. Step will be connected to the aircraft's door on arrival and passengers will be transported by buses to the terminal.
This view is from the step, with the Muscat Airport in the background.

Sunday, August 17, 2008

My Flight to Dublin


The flight time from Abu Dhabi was 7 hrs 45 mins. After a few stretching and quick pit stops to the washroom, this sight came into view. 1000 feet final to land for runway 28 Dublin International Airport. Nice cool weather, light westerly wind, temperature 19 deg c.
Stay in the hotel there for 13 hrs then headed back for Abu Dhabi.

Tuesday, August 12, 2008

ABU DHABI INTERNATIONAL AIRPORT

This is the place where I normally start my work. The brand new A330-200. the machine that I love to work with.

Friday, August 1, 2008

Friday, July 11, 2008

Mont Blanche


Taken during departure out of Geneva airport from my cockpit window. Normally covered with snow during winter.

Tuesday, June 24, 2008

Muenchen


Nice cool quiet evening in Munich. The day when the German was playing against Austria , EURO 2008.

Musim buah kurma di Abu Dhabi


Buah kelapa sawit di negara Arab. Kadang kadang sepokok boleh menghasilkan buah sampai bernilai 5000 dirham sekali berbuah. Buah kurma memerlukan cuaca dan angin yang panas untuk masak dan kering.

Sunday, June 22, 2008